Začni zdaj Prijava

Kako povezati Stripe računStripe je vodilni ponudnik spletnih plačilnih storitev za podjetja. Integracija Fitcree s Stripeom omogoča prodajo tečajev preko spletne strani, sprejemanje takojšnjih plačil in samodejno dodajanje uporabnikov tečajem po nakupu.


Korak 1 – Povezava s Stripe

Za nastavitev Stripe računa pojdi na Nadzorna plošča > Nastavitve > Splošno > Plačila.
Klikni gumb Povezava s Stripe. To te bo pripeljalo na Stripe. Če še nimaš Stripe računa, ga lahko ustvariš med postopkom nastavitve. Če že imaš Stripe račun, potrebuješ prijavne podatke zanj.
Povezava s Stripe
Vnesi e-pošto in geslo za svoj Stripe račun.
Korak 1
Če že imaš Stripe račun, lahko uporabiš obstoječe podatke ali ustvariš nov poslovni račun.
Korak 3
Izpolni strokovne in osebne podatke za nastavitev računa.
Korak 5
Dodaj podatke svoje banke in bančni račun, kamor boš prejemali plačila.
Korak 7
Preglej vnesene podatke in dokončaj nastavitev.
Korak 9
Po oddaji podrobnosti se vrneš na nadzorno ploščo Fitcrea aplikacije. Ko je tvoj Stripe račun povezan, boš videl zeleni gumb Stripe povezan.
Tu lahko hitro nastaviš valuto in obračunavanje davka. Za odstranitev Stripea kot načina plačila klikni na Odstrani način plačila Stripe in sledi korakom.
Račun je povezan s Stripe


Korak 2 – Prilagajanje tvojega Stripe računa

Za prilagajanje Stripea pojdi na nadzorno ploščo Stripe > Nastavitve: https://dashboard.stripe.com/settings
Korak 10
Videz svoje blagajne lahko spremeniš, tako da dodaš svoj logotip in barve v Stripe > Nastavitve > Poslovne nastavitve > Označevanje: https://dashboard.stripe.com/settings/branding
Korak 11


Korak 3 – Nastavitev davkov

Če želiš, da Stripe znesku doda še davek, označi polje Upravljaj davke v Fitcrea aplikaciji, kot je prikazano na sliki spodaj.
Upravljaj davke s Stripe
Nato pojdi na nadzorno ploščo Stripe > Nastavitve > Davek: https://dashboard.stripe.com/settings/tax.
Da pravilno nastaviš davke, potrdi državo svojega podjetja – Izvorni naslov in izberi kategorijo davka za izdelek ter davčni prag. Podrobna navodila lahko najdeš tukaj: https://stripe.com/docs/tax/set-up.


Korak 4 – Pošiljanje računov

Za samodejno pošiljanje računov po nakupu pojdi na nadzorno ploščo Stripe > Nastavitve > E-pošte strank: https://dashboard.stripe.com/settings/emails. Pri Pošlji e-pošto strankam o vklopi Uspešnih plačilih s Stripe Checkout, kot je prikazano na sliki spodaj.
Pošiljanje računov s Stripe
Za upravljanje avtomatskih e-poštnih sporočil o računih pojde na Nastavitve obračuna: https://dashboard.stripe.com/settings/billing/automatic.